...niezwykły każdy dzień.
środa, 30 listopada 2011

 

 

Miękka, wilgotna z kawałkami czekolady. Delikatnie klejąca za sprawą miąższu z dyni. Sycąca. 

Babka, której głównym składnikiem jest właśnie DYNIA, idealnie słodka i zdrowa:) Całość oblana jedyną w swoim rodzaju czekoladą o zawartości kakao 70%. 

Naprawdę bardzo dobra. Polecam szczególnie niedowiarkom..;)

 

 


 

Pyszny tort, przełożony aksamitnym musem czekoladowym i wiśniami. Wierzch pokryty puszystą masą śmietankową. Bez masła, bez żelatyny. Zwarty i mięsisty, ale jednocześnie lekki biały biszkopt, idealnie nasączony. Całość to delikatny, rozpływający się w ustach czekoladow0-śmietankowy smak. Wbrew pozorom, nie za słodki. Idealny zarówno dla dzieci, jak i dla starszych smakoszy.

 

 

 

 

 




sobota, 19 listopada 2011

 

Lekkie i chrupiące 'paluszki' z greckiego ciasta fillo. Słodkie nadzienie, pełne orzechów i migdałów i niezastąpionej gorzkiej czekolady potrafi oczarować niejedno wymagające podniebienie. Dla tych, którzy nie przepadają za orzechami, proponuję bakalie: rodzynki + skórkę z pomarańczy. Pyszna, delikatna słodkość.