...niezwykły każdy dzień.
sobota, 19 listopada 2011

 

Lekkie i chrupiące 'paluszki' z greckiego ciasta fillo. Słodkie nadzienie, pełne orzechów i migdałów i niezastąpionej gorzkiej czekolady potrafi oczarować niejedno wymagające podniebienie. Dla tych, którzy nie przepadają za orzechami, proponuję bakalie: rodzynki + skórkę z pomarańczy. Pyszna, delikatna słodkość.

 

 

 


sobota, 22 października 2011

 

Jeszcze jesień, więc i w kuchni jesiennie. Kruchy spód tarty z delikatnym serowym nadzieniem obsypanym jabłkami. Zdecydownie dominuje smak kremowej masy serowej, dla której kwaskowate jabłka stanowią idealną równowagę. Mimo wszystko to nie jest sernik, którego smak i struktura są zupełnie inne. Polecam smakoszom sera i nie tylko. Z pewnością zaskoczy ich ten wypiek:)

 

 


niedziela, 02 października 2011

 

Małe, słodkie, z kropelką ulubionego dżemu, czyli JAM DROPS. Niezawodne ciasteczka, rozpływające się w ustach. Waniliowo-śmietankowe z odrobiną owocowej słodkości po środku (truskawkową w moim przypadku). Absolutnie świetne o każdej porze dnia..i nocy..przez cały rok!

 

 

 

 

Za oknem drzewa bez liści, deszcz i wiatr. A w domu ciepło i smacznie. Zapach cynamonu i jabłek niesamowity. Dziś ciasto jesienne, czyli SZARLOTKA Z ORZECHOWO-MIODOWĄ SKORUPKĄ. Trochę inna niż tradycyjna, ale nie mniej smaczna. Uzupełniona o równie jesienne orzechy i rozgrzewający miód. Czy może być lepsze połączenie?! Odpowiedź zostawiam Wam..

 

 


wtorek, 27 września 2011

 

Tort z musem kawowym i czereśniami. Aromatyczny i wilgotny, nasączony kawą i likierem kawowym. Obłożony dobrej jakości ciemną czekoladą. Idealny nie tylko dla kawoszy!

 

 


1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 11