...niezwykły każdy dzień.

Ciasteczka

sobota, 14 kwietnia 2012

 

 

Bardzo mocno migdałowe ciasteczka!!! A wszystko za sprawą jednego ze składników, czyli masy marcepanowej. Kruche a jednocześnie lekko "ciągnące". Znikające w oka mgnieniu..Dla tych, którzy tak jak ja uwielbiają marcepanowe słodkości.

 

 


 

środa, 29 lutego 2012

 

 

Kruche, z zawartością migdałów, z nutą cytrynowo-pomarańczową i słodyczą malin uprzednio zamkniętą w słoiku, a teraz uwolnioną, by wieńczyła smak LINZER COOKIES.

 

 

 


niedziela, 02 października 2011

 

Małe, słodkie, z kropelką ulubionego dżemu, czyli JAM DROPS. Niezawodne ciasteczka, rozpływające się w ustach. Waniliowo-śmietankowe z odrobiną owocowej słodkości po środku (truskawkową w moim przypadku). Absolutnie świetne o każdej porze dnia..i nocy..przez cały rok!

 

 

 

niedziela, 26 czerwca 2011

Wyjechałam..parę godzin temu, na parę chwil. Odwiedziłam Włochy..w mojej kuchni! Poleciałam do spiżarki, w której znalazłam niezbędne składniki. Pracy niewiele, a efekt - WŁOSKI! 

AMARETTI, to migdałowe makaroniki, z dodatkiem likieru amaretto. Pyszne, dość miękkie w środku. Smakują same lub przekładane kremami. Dodawane również do deserów.

 

 


poniedziałek, 21 lutego 2011

 

 

Zabierając się za Biscotti, nie sądziłam, że będą tak dobre. Na pierwszy rzut oka.. sucharek z migdałami, orzechami, rodzynkami itd. Przyznam szczerze, że skusiła mnie nazwa, bo jakże włoska :) Zrobiłam i.. rewelacja, słodka rewelacja ( i rewolucja w mojej kuchni ) ;)

Moje Biscotti przepełnione są orzechami włoskimi i suszoną śliwką. Pyszny, słodki drobiazg, który sprawdza się na każdej imprezie. Idealny również, jako mały upominek.

 

 


 


 
1 , 2